Cuendet

cuendet.nl
Contact
+31 13 467 7730
Home / Bestemmingen / Kroatië / Istrië

Villa in Istrie huren

De kust, die van Umag in het noorden tot aan Rovinji in het zuiden loopt, heeft een lange geschiedenis. Hier kunt u door de oude steegjes wandelen, de Venitiaanse invloeden bewonderen en genieten van de mediterrane keuken in een lokaal restaurant.

De plaats Umag is bij sportliefhebbers erg geliefd. Hier vindt u naast de vele watersportmogelijkheden ook rondvluchten, uitstapjes en goede tennisbanen waar elk jaar het ATP Croation Open gespeeld wordt. Voel u de koning te rijk en huur een villa in Istrie.

 

Novigrad daarentegen is bekend vanwege haar vele kiezel- en rotsstranden en Poreè is met zijn mediterrane flair en de Eufrasius Baseliek uit 600 een absoluut hoogtepunt.

 

Rovinj is een romantische stad die zeker de moeite waard is voor een bezoek.

 

 

 

De Zuidkust

Aan de zuidkust van Istrië vindt u talrijke baaien met zand- , kiezel- en rotsstranden. Tijdens een wandeling door de 3000 jaar oude stad Pula is de stormachtige geschiedenis van deze regio bij elke stap zichtbaar. Rondom Pula treft u kleine charmante plaatsjes aan.

 

Tussen de baaien van Solin en Slatana is het romantische plaatsje Banjole met haar wonderschone kust bezaaid met pijnbomen. Helemaal in het zuiden ligt Premantura, in de buurt van het natuurgebied Kap Kemenjak. De stad is bij wind- en kitesurfers erg geliefd. Bezoekt u ook eens het vissersdorp Ližnjan, wat erg populair is bij de natuurliefhebber.

De Oostkust

Met het pijnbos gecombineerd met de uitgestrekte baaien en wilde stranden is de rotsachtige oostkust van Istrië nog een onontdekte regio. De grootste toeristenplaats in deze streek is Rabac. Langs de kust vindt u vele kleine en vriendelijke dorpjes. De restaurants bieden traditionele gerechten aan, zoals zeevruchten en Pršut. Laat het u smaken en overtuig u zelf ervan, dat de mediterrane keuken niet alleen gezond is, maar ook uitstekend smaakt. Eet smakelijk!

Villa Istrie huren

Het binnenland

Het romantische binnenland is ideaal voor diegenen die rust zoeken tijdens hun vakantie. Het heuvellandschap, de vruchtbare wijnvelden, de elegante cipressen en de authentieke stenen huizen trekken elk jaar vele natuurliefhebbers en dagjesmensen aan. Van Roè uit voert de Glagolitische laan tot de buurt van Hum. Deze laan is een monument voor de Glagoliza, de oudste Slavische krant. De stad Motovun, geboorteplaats van het ”Motovun Film Festival” heeft een bijzonder mooi uitzicht over het Marnadal.

Onze tips

De landtong Kap Kamenjak, met kleine baaien en mooie stranden, waar u met een beetje geluk nog een strand voor uzelf aantreft.

Maakt u in de avonduren eens een wandeling door de kleine steegjes van de stad Rovinj en beleef de romantische sfeer van de stad.

De “Konobas”, de typische landelijke herbergen. Hier kunt u tegen vriendelijke prijzen de regionale gerechten ontdekken.

De wijnstreek in het noordwesten van Istrië. Hier kunt u een wijnkelder bezichtigen en getuige zijn van het wijnproces.